image by WebDog image by WebDog image by WebDog image by WebDog

Bioresonantie bij dieren

Voorwoord

Dierenartsen worden in de dagelijkse praktijk vaak geconfronteerd met allergiepatiënten. De klachten bestaan eigenlijk altijd uit jeuk, soms niezen, tranende ogen en vaak maagdarmklachten. De oorzaken moeten gezocht worden in voeding en de omgevingsfactoren, zoals bijv. een pollenallergie en een allergie voor mijten. De gebruikelijke weg is na het uitsluiten van parasitaire, hormonale en vele andere oorzaken, het dier eerst maar eens 6 tot 8 weken op een hypoallergeen voer te zetten met eventueel kortdurende medicatie om het dier van zijn jeuk te verlossen.

Door de jeuk wordt het allergiebeeld vaak vertroebeld door bijkomende huidinfecties met bacterien en gisten. Als het eerste voer niet helpt wordt er vaak nog een ander voer ingezet. Veel dierenartsen voeren daarna al snel een allergieprikjestest of een bloedtest uit om de allergie op te sporen. Als deze bekend is dan wordt er vaak een desensibilisatie kuur voorgeschreven. Afgezien van de enorme kosten is deze behandeling vaak teleurstellend. Wat overblijft is een dier met nog steeds klachten en dit is erg frustrerend, ook voor de eigenaar. Verdere behandeling is dan vaak symptomatisch: bestrijding van de jeuk en de bijkomende infecties. Dit gebeurt vaak met corticosteroïden (prednison!) om het immuunapparaat te onderdrukken. Dit middel geeft bij langdurig gebruik ernstige bijwerkingen.

Enkele patienten uit onze praktijk die een voedselovergevoeligheid, dan wel allergie hadden met diverse fysieke klachten, zijn onlangs behandeld door een holistische dierentherapeute. Holistisch wil zeggen dat er naar het gehele dier gekeken wordt en niet alleen de (lokale) klacht. Het dier wordt d.m.v. bioresonantie helemaal doorgelicht en getest op alle vlakken, waaronder stofwisselingsprocessen, allergieën, virussen, organen, bacteriën etc. Zo ontstaat een beeld van de totale huidige lichamelijke toestand van het dier.

De behandeling die hier op volgt is er op gericht om het lichaam weer in balans te brengen. Als de oorzaak van het probleem bekend is kan het probleem gericht aangepakt worden. Bij de dieren uit onze praktijk zag ik als dierenarts een verbluffend resultaat en de eigenaren waren zelf ook enthousiast! Ik ben mij daarna gaan verdiepen in dit soort behandelingen met de gedachte om het uiteindelijk ook zelf te gaan toepassen. Ik heb contact gezocht met Josefien Hagenaars van dierenpraktijk "Maasduyn"  http://www.maasduyn.nl Zij behandelt op dit moment de patiënten met deze klachten in onze praktijk op een bepaalde dag en ongeveer 1 keer per maand.

 

De behandeling

De behandeling zal ongeveer een uur duren per patiënt. Bij allergiepatiënten die van ver moeten komen of niet naar de praktijk kunnen komen (beter van wel uiteraard) kan er ook alleen een haartest worden uitgevoerd. Door deze test kan exact vastgesteld worden voor welke stoffen (bijvoorbeeld gluten, bepaalde eiwitten, conserveringsmiddelen etc.) en omgevingsfactoren het dier allergisch is. Een dieetadvies wordt aan de hand hiervan verstrekt.

Voor meer informatie over het opsturen en verpakken van de haren kunt u kijken op http://www.maasduyn.nl of bel met onze kliniek.
Hieronder een opsomming over het verloop van de behandeling:

 1. Anamnese
  De voorgeschiedenis van de klachten wordt besproken in een vraaggesprek.
   
 2. Start van de behandeling (c.a. 45 minuten)
  Het dier wordt doorgemeten met het Rayonex bioresonantie-testapparaat. Het apparaat meet voor welke stoffen het dier allergisch is.
   
 3. Weerstand verhogen en ontgiften
  Een behandeling met druppels, probiotica, voedingssuplementen om de weerstand van het dier te verhogen en het lichaam te ontgiften.
   
 4. Eventuele vervolgbehandeling
   

Wij zullen bepaalde patienten uit onze praktijk zelf wijzen op deze behandelmethode. Heeft u belangstelling  voor een bioresonantiebehandeling dan kunt u contact opnemen met onze praktijk voor het maken van een afspraak.

Douwe Akkerman/Natasja ten Hagen.