tel_icon

073-55 14 015

mail_icon

info@dierenartsgestel.nl

Maandag t/m vrijdag:
8.30 – 18.00 uur (pauze: 12.30 – 13.30 uur)
Zaterdag & Zondag gesloten
29 mrt, 2022

STAP-methode

Dierenartsenpraktijk Sint-Michielsgestel doet mee met landelijke aanpak:

Teken? Volg de STAP-methode! 

In Nederland krijgen jaarlijks 27.000 mensen de ziekte van Lyme door een tekenbeet en neemt het aantal teken blijft toenemen. En wist u dat katten- en hondeneigenaren maar liefst 50% meer kans op een tekenbeet hebben? Om de strijd tegen teken aan te gaan, doet Dierenartsenpraktijk Sint-Michielsgestel mee met de landelijke voorlichtingscampagne STAP; een duidelijk stappenplan voor een effectieve tekenbestrijding.

Ezelsbruggetje voor effectieve tekenbestrijding
Lang niet iedereen weet, dat onbeschermde honden en katten teken levend mee naar huis kunnen nemen. Om jezelf en je gezin te beschermen, is het dus óók zaak je huisdier te beschermen. De STAP-methode maakt goed duidelijk hoe we effectief in actie kunnen komen tegen teken. STAP is een makkelijk te onthouden ezelsbruggetje en staat voor de volgende vier handelingen, die we het hele jaar rond kunnen gebruiken:

STAP 1: Signaleren

STAP 2: Teek verwijderen

STAP 3: Advies bij je (dieren)arts

STAP 4: Preventie

Bescherm van begin maart tot eind november
Teken zijn al actief bij temperaturen van 7 graden en hoger. Wist u dat dierenartsen en parasitologen daarom adviseren om honden en katten al vanaf begin maart tot eind november én tijdens warme winters te beschermen tegen teken? Wacht dus niet tot je huisdier weer een teek heeft, want dan ben je eigenlijk al te laat.

Om de STAP-methode onder de aandacht te brengen, kunt u bij ons terecht voor meer informatie over teken en andere parasieten en kijken we samen met u naar de beste preventiemogelijkheden. U kunt ons bellen op 073-5514015, langs komen aan de balie, of stel uw vraag tijdens het spreekuur.

nieuws

Laatste nieuws en acties

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart is bij ons de maand waarbij we extra aandacht willen schenken aan de oudere patiënt. Hierbij is preventieve zorg bij ons een extra punt van aandacht. Denk hierbij aan controle van de orgaan functies, maar ook aan kwalitatieve ondersteuning door middel van voeding en supplementen. Een extra aandachtspuntje hierbij willen we maken voor de artrose patiënt. Een aandoening waarbij aantasting van de gewrichten lijdt tot ontsteking en pijn. Helaas zijn er veel patiënten, bij wie deze aandoening onbehandeld blijft, doordat de veranderingen er geleidelijk aan inslijpen en daardoor niet altijd even duidelijk aanwezig zijn. Ook is het soms lastig om de tekenen van artrose te herkennen, bij de hond, maar ook zeker bij de kat. Daarom delen we deze maand ook checklist foldertjes uit, opdat u als eigenaar een beter beeld kun krijgen van het welzijn van uw dier. En, om preciezer te zijn, of uw dier nog een pijnvrij bestaan heeft!
Mocht u twijfelen over of uw dier te maken heeft met artrose of andere ouderdomsklachten, neem dan contact met ons op of kom langs voor informatie foldertjes!

Lees meer
WAAR ZIJN WIJ GEVESTIGD?

Locatie

Onze praktijk is gevestigd in de Hoogstraat 30, 5271 SW Sint Michielsgestel, Nederland

Houdt u er rekening mee dat uw navigatie u naar het juiste adres stuurt (en niet naar Berlicum of de verlengde Hoogstraat).
U kunt gratis parkeren direct voor het pand, op de parkeerplaats van de Praxis of aan de Venkant.