tel_icon

073-55 14 015

mail_icon

info@dierenartsgestel.nl

Maandag t/m vrijdag:
8.30 – 18.00 uur (pauze: 12.30 – 13.30 uur)
Zaterdag & Zondag gesloten
12 okt, 2023

Vuurwerkangst bij uw huisdier

De jaarwisseling komt weer dichterbij. Voor de een is het een feest, voor de ander een grote ergernis. En ook deze jaarwisseling eindigt ongetwijfeld knallend, maar veel van onze huisdieren raken in paniek van de knallen. Voor sommige huisdieren zijn vuurwerk en de bijbehorende knallen een van de spannendste situaties van het jaar.
Huisdieren reageren verschillend op het vuurwerk. Bij de zenuwachtige honden zien we de meeste reacties zoals soms heftig blaffen, piepen of janken. Maar vaak proberen ze ook weg te kruipen onder een bank of bed of een andere donker plekje in huis.
Bij katten moeten we veel beter kijken om schrikreacties waar te nemen, maar nogal wat katten slaan ‘op de vlucht’ tijdens het vuurwerk en de knallen.
In sommige gevallen kan medicatie of supplementen baat bieden bij deze tijden of langzaam opbouwend blootstellen aan de vuurwerkgeluiden (denk aan vuurwerkgeluiden op Youtube).

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een passend advies voor uw huisdier. Let op, met sommige medicaties en/of supplementen moet vroegtijdig gestart worden. Wacht dus niet te lang met contact opnemen!

nieuws

Laatste nieuws en acties

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart is bij ons de maand waarbij we extra aandacht willen schenken aan de oudere patiënt. Hierbij is preventieve zorg bij ons een extra punt van aandacht. Denk hierbij aan controle van de orgaan functies, maar ook aan kwalitatieve ondersteuning door middel van voeding en supplementen. Een extra aandachtspuntje hierbij willen we maken voor de artrose patiënt. Een aandoening waarbij aantasting van de gewrichten lijdt tot ontsteking en pijn. Helaas zijn er veel patiënten, bij wie deze aandoening onbehandeld blijft, doordat de veranderingen er geleidelijk aan inslijpen en daardoor niet altijd even duidelijk aanwezig zijn. Ook is het soms lastig om de tekenen van artrose te herkennen, bij de hond, maar ook zeker bij de kat. Daarom delen we deze maand ook checklist foldertjes uit, opdat u als eigenaar een beter beeld kun krijgen van het welzijn van uw dier. En, om preciezer te zijn, of uw dier nog een pijnvrij bestaan heeft!
Mocht u twijfelen over of uw dier te maken heeft met artrose of andere ouderdomsklachten, neem dan contact met ons op of kom langs voor informatie foldertjes!

Lees meer
Vetplan

Vetplan

Sinds december 2022 bieden wij het preventieve zorg abonnement Vetplan aan voor honden, katten en konijnen en hun eigenaren. Voor een vast bedrag per maand krijgt jouw huisdier de preventieve zorg die nodig is voor een lang en
gezond leven. Zo worden eventuele gezondheidsrisico’s al in een vroeg stadium ontdekt. Naast de nodige vaccinaties, gezondheidschecks en ontwormings- en ontvlooiingsproducten krijg je met VetPlan® ook kortingen op behandelingen en producten. Kortom: alles wat nodig is om uw huisdier zo lang mogelijk gezond en gelukkig te houden!

Lees meer
WAAR ZIJN WIJ GEVESTIGD?

Locatie

Onze praktijk is gevestigd in de Hoogstraat 30, 5271 SW Sint Michielsgestel, Nederland

Houdt u er rekening mee dat uw navigatie u naar het juiste adres stuurt (en niet naar Berlicum of de verlengde Hoogstraat).
U kunt gratis parkeren direct voor het pand, op de parkeerplaats van de Praxis of aan de Venkant.