tel_icon

073-55 14 015

mail_icon

info@dierenartsgestel.nl

Maandag t/m vrijdag:
8.30 – 18.00 uur (pauze: 12.30 – 13.30 uur)
Zaterdag & Zondag gesloten
12 feb, 2022

Waarom Specific?

Waarom wij als praktijk voor Specific kiezen

 • Specific wordt alleen door dierenartsenpraktijken verkocht, dus altijd met een onderbouwd advies
 • Specific bevat gezonde hoeveelheden visolie en daardoor de hoogste gehaltes aan Omega-3 en -6 vetzuren voor onder andere een gezonde vacht, goede afweer en soepele gewrichten
 • Specific voeding heeft een gebalanceerd energiegehalte en hoeveelheid mineralen om overgewicht en metabole problemen te voorkomen
 • Specific gebuikt alleen duurzame vis om overbevissing en andere milieuproblemen tegen te gaan en toch het beste voor uw dier te bieden
 • Specific ondersteunt actief goede doelen, zoals het behoud van gezonde zeeën en oceanen
 • Specific staat voor de Circle of Good

Voor meer informatie over de circle of good, kunt u terecht op de website van Specific https://www.specific-diets.nl/circle-of-good

De Specific voeding voor uw hond of kat is in de meeste gevallen te verkrijgen in brokken en in natvoer (kuipjes en/of zakjes). Er wordt onderscheid gemaakt tussen onderhoudsvoeding en therapeutische voeding. Daarnaast bieden we verschillende beloningsbrokjes aan, vraag aan ons welke gezonde snackjes in het dieet van uw dier zouden kunnen passen.

Onderhoudsvoeding hond

De onderhoudsvoedingen zijn bedoeld voor de gezonde honden zonder specifieke aandoening en kunnen wel aangepast zijn aan de levensfase en de grootte van uw dier.

Zo hebben we voor voeding voor puppy’s, volwassen honden en senior honden van kleine, middelgrote en grote/extra grote hondenrassen, beschikbaar in verschillende verpakkingsgrootte.

Onderhoudsvoeding kat

De onderhoudsvoedingen zijn bedoeld voor de gezonde katten zonder specifieke aandoening en kunnen wel aangepast zijn aan de levensfase van uw dier. De onderhoudsvoeding is in de meeste varianten verkrijgbaar in 400 gram, 2 kg en 7 kg en we bieden verschillende soorten natvoeding (kuipjes en/of zakjes) aan. Ook deze voeding is verkrijgbaar voor de verschillende levensstadia: kitten, volwassen en senior.

Therapeutische voeding hond en kat

Heeft uw dier een onderliggende aandoening of probleem, dan kan therapeutische voeding een belangrijke rol zijn in de behandeling of preventie hiervan. We bieden voedingen voor de ondersteuning en/of behandeling van onder andere:

 • Gewrichtsproblemen
 • Spijsverteringsaandoeningen en -overgevoeligheden
 • Allergieën
 • Blaas- en urinewegproblemen
 • Hart-, nier- en leveraandoeningen
 • Endocriene aandoeningen (diabetes, cushing en hypothyroïdie)
 • Het tegengaan en voorkomen van overgewicht (obesitas)

Voor zowel de hond als voor de kat zijn ook verschillende soorten dieet natvoedingen verkrijgbaar.

Beloningsbrokjes

Om uw hond of kat af en toe iets lekkers naast te voeding te kunnen bieden, hebben we Specific Healthy Treats in het assortiment. Deze gezonde snackjes zijn beschikbaar voor kleine en grote hondenrassen, honden met een allergie, specifieke aandoening en voor katten. Vraag bij ons welke variant het best in het dieet van uw dier zou kunnen passen.

Spaarkaarten

Bij aankoop van de eerste zak ontvangt u een persoonlijke spaarkaart met daar op de code van uw zak en het aantal kilo’s en een stempel van de  praktijk.

 • Bij het afnemen van een zak krijgt u één praktijk stempel
 • Thuis knipt u de barcodes uit de verpakking en plakt deze op de spaarkaart
 • Bij een volle kaart (5 barcodes + 5 praktijkstempels) krijgt u één zak gratis
 • Voorwaardelijk: Alle barcodes moet van dezelfde code en hetzelfde aantal kilo’s

Voor vragen en de voorwaardes neem gerust contact met ons op.

Acties

Vaak hebben wij wisselende aanbiedingen en acties. Houd onze website in gaten of vraag onze assistentes op welke voeding er momenteel acties gelden!

nieuws

Laatste nieuws en acties

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart: Artrose en de oudere patiënt

Maart is bij ons de maand waarbij we extra aandacht willen schenken aan de oudere patiënt. Hierbij is preventieve zorg bij ons een extra punt van aandacht. Denk hierbij aan controle van de orgaan functies, maar ook aan kwalitatieve ondersteuning door middel van voeding en supplementen. Een extra aandachtspuntje hierbij willen we maken voor de artrose patiënt. Een aandoening waarbij aantasting van de gewrichten lijdt tot ontsteking en pijn. Helaas zijn er veel patiënten, bij wie deze aandoening onbehandeld blijft, doordat de veranderingen er geleidelijk aan inslijpen en daardoor niet altijd even duidelijk aanwezig zijn. Ook is het soms lastig om de tekenen van artrose te herkennen, bij de hond, maar ook zeker bij de kat. Daarom delen we deze maand ook checklist foldertjes uit, opdat u als eigenaar een beter beeld kun krijgen van het welzijn van uw dier. En, om preciezer te zijn, of uw dier nog een pijnvrij bestaan heeft!
Mocht u twijfelen over of uw dier te maken heeft met artrose of andere ouderdomsklachten, neem dan contact met ons op of kom langs voor informatie foldertjes!

Lees meer
WAAR ZIJN WIJ GEVESTIGD?

Locatie

Onze praktijk is gevestigd in de Hoogstraat 30, 5271 SW Sint Michielsgestel, Nederland

Houdt u er rekening mee dat uw navigatie u naar het juiste adres stuurt (en niet naar Berlicum of de verlengde Hoogstraat).
U kunt gratis parkeren direct voor het pand, op de parkeerplaats van de Praxis of aan de Venkant.