tel_icon

073-55 14 015

mail_icon

info@dierenartsgestel.nl

Maandag t/m vrijdag:
8.30 – 18.00 uur (pauze: 12.30 – 13.30 uur)
Zaterdag & Zondag gesloten
12 feb, 2022

Waarom Specific?

Waarom wij als praktijk voor Specific kiezen

 • Specific wordt alleen door dierenartsenpraktijken verkocht, dus altijd met een onderbouwd advies
 • Specific bevat gezonde hoeveelheden visolie en daardoor de hoogste gehaltes aan Omega-3 en -6 vetzuren voor onder andere een gezonde vacht, goede afweer en soepele gewrichten
 • Specific voeding heeft een gebalanceerd energiegehalte en hoeveelheid mineralen om overgewicht en metabole problemen te voorkomen
 • Specific gebuikt alleen duurzame vis om overbevissing en andere milieuproblemen tegen te gaan en toch het beste voor uw dier te bieden
 • Specific ondersteunt actief goede doelen, zoals het behoud van gezonde zeeën en oceanen
 • Specific staat voor de Circle of Good

Voor meer informatie over de circle of good, kunt u terecht op de website van Specific https://www.specific-diets.nl/circle-of-good

De Specific voeding voor uw hond of kat is in de meeste gevallen te verkrijgen in brokken en in natvoer (kuipjes en/of zakjes). Er wordt onderscheid gemaakt tussen onderhoudsvoeding en therapeutische voeding. Daarnaast bieden we verschillende beloningsbrokjes aan, vraag aan ons welke gezonde snackjes in het dieet van uw dier zouden kunnen passen.

Onderhoudsvoeding hond

De onderhoudsvoedingen zijn bedoeld voor de gezonde honden zonder specifieke aandoening en kunnen wel aangepast zijn aan de levensfase en de grootte van uw dier.

Zo hebben we voor voeding voor puppy’s, volwassen honden en senior honden van kleine, middelgrote en grote/extra grote hondenrassen, beschikbaar in verschillende verpakkingsgrootte.

Onderhoudsvoeding kat

De onderhoudsvoedingen zijn bedoeld voor de gezonde katten zonder specifieke aandoening en kunnen wel aangepast zijn aan de levensfase van uw dier. De onderhoudsvoeding is in de meeste varianten verkrijgbaar in 400 gram, 2 kg en 7 kg en we bieden verschillende soorten natvoeding (kuipjes en/of zakjes) aan. Ook deze voeding is verkrijgbaar voor de verschillende levensstadia: kitten, volwassen en senior.

Therapeutische voeding hond en kat

Heeft uw dier een onderliggende aandoening of probleem, dan kan therapeutische voeding een belangrijke rol zijn in de behandeling of preventie hiervan. We bieden voedingen voor de ondersteuning en/of behandeling van onder andere:

 • Gewrichtsproblemen
 • Spijsverteringsaandoeningen en -overgevoeligheden
 • Allergieën
 • Blaas- en urinewegproblemen
 • Hart-, nier- en leveraandoeningen
 • Endocriene aandoeningen (diabetes, cushing en hypothyroïdie)
 • Het tegengaan en voorkomen van overgewicht (obesitas)

Voor zowel de hond als voor de kat zijn ook verschillende soorten dieet natvoedingen verkrijgbaar.

Beloningsbrokjes

Om uw hond of kat af en toe iets lekkers naast te voeding te kunnen bieden, hebben we Specific Healthy Treats in het assortiment. Deze gezonde snackjes zijn beschikbaar voor kleine en grote hondenrassen, honden met een allergie, specifieke aandoening en voor katten. Vraag bij ons welke variant het best in het dieet van uw dier zou kunnen passen.

Spaarkaarten

Bij aankoop van de eerste zak ontvangt u een persoonlijke spaarkaart met daar op de code van uw zak en het aantal kilo’s en een stempel van de  praktijk.

 • Bij het afnemen van een zak krijgt u één praktijk stempel
 • Thuis knipt u de barcodes uit de verpakking en plakt deze op de spaarkaart
 • Bij een volle kaart (5 barcodes + 5 praktijkstempels) krijgt u één zak gratis
 • Voorwaardelijk: Alle barcodes moet van dezelfde code en hetzelfde aantal kilo’s

Voor vragen en de voorwaardes neem gerust contact met ons op.

Acties

Vaak hebben wij wisselende aanbiedingen en acties. Houd onze website in gaten of vraag onze assistentes op welke voeding er momenteel acties gelden!

nieuws

Laatste nieuws en acties

STAP-methode

STAP-methode

In Nederland krijgen jaarlijks 27.000 mensen de ziekte van Lyme door een tekenbeet en neemt het aantal teken blijft toenemen. En wist u dat katten- en hondeneigenaren maar liefst 50% meer kans op een tekenbeet hebben? Om de strijd tegen teken aan te gaan, doet Dierenartsenpraktijk Sint-Michielsgestel mee met de landelijke voorlichtingscampagne STAP; een duidelijk stappenplan voor een effectieve tekenbestrijding.

Lees meer
Kennismakingsactie op Puppy- en Kittenvoeding van Specific

Kennismakingsactie op Puppy- en Kittenvoeding van Specific

Kennismakingsactie van 50% op Puppy en Kittenvoeding van Specific in de periode van 1 februari t/m 30 april. Een goede gezondheid van uw dier begint al met de juiste zorg op jonge leeftijd. Omdat wij volledig achter de voeding van Specific staan, willen we u graag laten weten wat deze voeding voor de gezondheid van uw dier kan betekenen. Om ook onze jongste patiëntjes te laten profiteren van de voordelen, hebben we een kennismakingsactie van 50% op de Puppy- of Kittenvoeding van Specific. Voor meer informatie over de voeding en de actie, neemt u gerust contact met ons op.

Lees meer
Puppy- of kittenconsult

Puppy- of kittenconsult

Gratis aanvullend puppy- of kittenconsult bij de assistente paraveterinair. Heeft u een jonge kat of hond in huis genomen en blijkt het toch allemaal wat ingewikkelder dan vooraf verwacht (of u zich kan herinneren van uw vorige dier)? We bieden u als klant de mogelijkheid om tijdens het gratis puppy- of kittenconsult extra vragen te stellen aan de assistente. Zij zal met u enkele aandachtspunten bespreken en uw vragen beantwoorden, terwijl uw jonge huisgenoot rustig (nogmaals) ervaring met de praktijk op doet, zonder dat er iets met hem/haar gedaan hoeft te worden. Voor vragen over het puppy-/kittenconsult en het maken van een afspraak hiervoor, neemt u gerust contact met ons op.

Lees meer
WAAR ZIJN WIJ GEVESTIGD?

Locatie

Onze praktijk is gevestigd in de Hoogstraat 30, 5271 SW Sint Michielsgestel, Nederland

Houdt u er rekening mee dat uw navigatie u naar het juiste adres stuurt (en niet naar Berlicum of de verlengde Hoogstraat).
U kunt gratis parkeren direct voor het pand, op de parkeerplaats van de Praxis of aan de Venkant.